SNELSLUITSYSTEEM


 
Snelsluitsysteem voor vulleidingen (DN50 of DN80) van opslagtanks
 
Om vulproblemen te voorkomen die zich voordoen tijdens de pneumatische vulprocedure van opslagtanks, voorziet Filtermat het snelsluitsysteem voor vulleidingen als een complete unit inclusief leidingen (snelsluitsysteem bestaande uit pneumatisch snelsluitventiel, sonde, wanddoos IP54, by-pass handventiel DN20) dit alles in de nominale diameters DN50 en DN80.
 
Probleemstelling
 
Wanneer perslucht (tot 3 bar) gebruikt wordt door vrachtwagens bij het vullen van opslagtanks kan er op het einde een probleem ontstaan, wanneer, in plaats van vloeistof, perslucht naar de opslagtank wordt gepompt en er een 20 tot 30 keer groter debiet naar de opslagtank stroomt. De toebehoren op de tank of de tank zelf kunnen dan dit té groot debiet niet verwerken en worden beschadigd. Dit kan voorkomen worden door plaatsing van een snelsluitsysteem in de vulleiding. Het snelsluitventiel sluit onmiddellijk wanneer lucht gedetecteerd wordt. Ontluchting van de vrachtwagens kan alléen langs een klein bypassventiel en de tank of toebehoren worden niet meer beschadigd.
 
Oplossing
 
Omdat niet kan verwacht worden dat de vrachtwagenbestuurder consequent en zonder uitzondering de vaak te grote luchttoevoer manueel afsluit is het aan te raden een snelsluitventiel in de vulleiding te installeren. Door middel van het Filtermat Controle Systeem sluit het snelsluitventiel zich op tijd en de kleinere by-pass leiding zal de lucht onder druk verder voeren aan de nominale vulsnelheid. Bij het starten van de vulprocedure zal lucht in de leiding afgevoerd worden via de by-pass leiding en via de vulleiding van de opslagtank. Het is een voorwaarde voor de foutloze werking van onze dampsloten voor chemicaliën dat de theoretische vuldata met in het bijzonder de vulsnelheid gerespecteerd worden.
 
In geval van een pneumatische vulmethode, moet het Filtermat Dampslot voor Chemicaliën in princpe één maat groter genomen worden om de veilige werking te garanderen !
 
 
Principeschema

  1. Sonde / elektrode / voeler
  2. Pneumatisch snelsluitventiel (min. 4 bar - max. 6 bar perslucht)
  3. Pneumatisch 4/2 stuurventiel Bürkert 5470 C 4,0 - 230 VAC - 3W
  4. Bypass-handventiel DN20 (max. 40 m³/uur lucht)
  5. Wanddoos IP54 met stuurrelais
 
Elektrische gegevens
Spanning : 230VAC ± 10%
Stroomopname : 10 mA
Kontaktbelasting : max. 0,5 A / 250 V inductief
Omgevingstemperatuur : -5°C tot +65°C
Schakelpunt : intern instelbaar 10uS ... 10mS
Schakelvertraging : ± 4 seconden
Uitschakelvertraging : < 0,2 seconden
   
Mechanisch
Materiaal : PVC, PVDF, PPH, RVS, ...
Plaatsing : vertikaal of horizontaal
 
Nota
Vraag eveneens info over onze dampsloten voor de neutralisatie van zure dampen (bv. HCl, H3PO4, HNO3, SO2,...), CO2 binding voor opslag van demiwater, luchtdroging, ontgeuring ...

DE WERKZAME BESCHERMING VAN ONS MILIEU

Filtermat filters
Telephone +32-3-711.03.57 or +32-3-710.65.50
Fax +32-3-711.03.58 or +32-3-710.65.58
Address Winninglaan 17, B-9140 Temse (Belgium)
Email info@filtermat.be
Website www.filtermat.be